Hakiki güzellik ile tanıştığımda o güne değin kusur gören gözler ile yaşadığımı ve o gözlerimin güzellikten başka her şeyi gördüğünü anlamiştim. Bir gün manevi öğretmenim, evimin önünde olanca güzelliği ile duran gülleri gösterdi bana. Yüzüne bakıp mahcupça gülümsediğimi hatırlıyorum. Çünkü ben onları ne yazık ki görmemiştim. Utandım. Yıllarca aynı kapıdan girip çıkan ben o gülleri fark etmemiştim. Ve bana o her zamanki yumuşak ve bilge hali ile kendi dişi bilgelik yolumda bugün yaşamımın her alanına aktarmaya çalıştığım öğretisini sundu.

“Open your beauty heart Bilge..”

“Güzelliğe kalbini aç Bilge..”

Sesi hala kulaklarımda..O sözlerle birlikte kafam karıştı, sarsıldım. Sarsıldım çünkü benim perdeli gözlerim bendeki ve çevremdeki güzellikleri kalbimle görmeme ve ilahi olanı benliğime almama engel olmuştu. Güzelliği bazı kriter ve standartlara oturtmuştu. Yaşamımda gerçek güzellikten yoksundum ve bunu fark etmek içimi acıttı. Ben sadece güzelliği bildiğimi sanıyordum. Güzel olan her şeyi görebildiğini sandığım gözlerim beni yanıltmıştı. Bu sistemin, güzellikten yoksun güzellik kervanında yürüyordum. Bu kendi bedenimden başlayarak dış halkalara doğru her anlamda bana yanıltıcı bir içgörüş sunmuştu.

‘Open your beauty heart’ ile birlikte kalbimi hakiki güzelliğe açtıkça ben, yavaştan gözlerimdeki perdelerim kalktı. Gökyüzünü, çiçekleri, yaprakların kımıldayışını, yıllardır bakıpta görmediğim her şeyi görür ve hisseder oldum. Hayat,  güzelliğe kalben bakabilmem için kriterlerimi yerle bir eden testler yolladı. Bu testler bazen bir insanla geldi, bazen bir çalışma ile, bazen bir ortam ile..

 

Viyana'ya yakın, orman içindeki kasabaların birinde bu güzellik ile başım dönerken..
Bu çiçeklerin güzelliğinde başım dönerken ben.. Haziran 2015, Viyana, Avusturya

Güzellik ile ilişkim her geçen gün daha derinleşiyor. Ben onunla kalben bağlantı kurdukça o benimle gizemlerini paylaşiyor.

Güzellik dişilin en has veçhelerinden biridir ve kutsal dişinin gözleri güzelliği her yerde görür.

Böylesi bir güzellik günlük hayatın içinde sıradan olandadır, sıradanın içinde ilahi olanı görebilme becerisi sunar.

Hakiki güzellik dönüştüren bir doğaya sahiptir.

İlham verir.

Güzelliğin gücü, kadınların evrene olan yakınlığıyla ilgilidir.

Güzellik, bir kadının doğal gücüdür.

Ataerkil ideallerin baskısı altında, sağlıksız dişi (corrupted feminine) bu gücü yanlış algıladığı için güzelliği manipüle eder. İstediklerini almak için kutsal güçlerinden birini egonun oyuncağı haline getirir.  Şekiller dünyasına sunar bu ilahi kadınsı niteliğini.

Güzelliğin bu gölge yanı çabuk tükenir, çabuk tüketir, çabuk yaşlandırır.

Hilary Hart bunu Kadın Bedeninin Spiritüel Gücü isimli kitabında çok yerinde dile getirir;

“Sevgi ve ustalık yoluyla onurlandırılan gerçek güzellik, Batı’da yeni binalardan giysilere ve günlük ürünlere kadar her şeyde verimlilik ve kara karşılık takas edilmiştir. Güzelliği meydana getirmek zaman ve ilgi ister ve ayrıca hissetme istekliliği gerektirir. Ve biz genellikle, bizi derin yakınlıktan başka tarafa yönelten, tükenen bir ilgiye sahip bir dünyadayız. Yaşamın temel bir boyutu olan güzelliği, bir çok gelenek onu ilahi bir nitelik sayar. Güzellikle olan bağlantımızı kaybettikçe, derin ve kutsal seviyede kendi benliğimizle bağlantımızı kaybettik. Bu ataerkil kültürümüzün tirajik bir yönüdür. Varoluşun güzelliğini yaşamamızı unutmamıza sebep olmuştur. Güzelliği unutan bir kültür sevgiyle nasıl çalışacağını unutmuştur.

stock-photo-91705439

Güzellik dişi bilgeliğin bir niteliğidir. Bu kutsal güzelliğin gücünü anlamak zaman ister.

O, içeriden dışarıya ışıldar. Etki alanı geniştir.

Sevgiliyi, doğayı, yaşamın özünü, ruhu, yaratıcılığı, yaradanı özüne çağırır..

Çabasızdır. Olduğu gibidir. Bu güzellikte kabul vardır.

Güzellik ve sevgi birbiri ile kardeştir. 

Dinginlik, onun bir parçasıdır. Çünkü bu kutsal güzellikte her şey birbiriyle uyum içindedir.

Gerçek güzellik, idrak edilmek ister. 

Neşesi coşkundur, bulaşıcıdır. İçeriden, uyandırdığı tanrıça veçhesinden gelir. 

‘Güzelliğin kadınsı niteliğine saygı duydukça dişi bedenimizle ve yaşamla daha yakından bir ilişkiye gireriz.’

***

Güzellik ile ilişkinizi derinleştirmek için;

  • Önce gözlerinizi her gün ego’nun perdelerinden temizleyin. Bunu imgeleyerek, ellerinizle gözlerinizi  dairesel hareketlerle yavaşça temizlediğinizi varsayarak yapabilirsiniz.
  • Bedeninize ve cildinize iyi bakın, onu sevin, şımartın. Nemlendirin.
  • Beyazlarınızı sevin, yüzünüzde yaşla gelen kırışıklıkları onurlandırın. Botox veya boya panik içinde gittiğiniz bir çözüm olmasın. Ataerkil ideallerin sunduğu bu estetik tuzaklarına düşmeyin.
  • Güzel olduğunu düşündüğünüz herkesi ve her şeyi takdir edin, takdir içinizde kalmasın, bunu sesli getirin. Özellikle bir kadın olarak kadın arkadaşınıza onu güzel bulduğunuzu söyleyin.
  • Doğaya da bu şekilde seslenin. Onun bir bilinci vardır, dişidir ve sizi duyar. Bu karşılıklı oluşan pozitif dairesel enerji sizi de besler.
  • Evinizi, ofisinizi, gardrobunuzu eski ve kullanmadığınız eşyalardan temizleyin. Bu alanlara renkli objeler, sevdiğiniz gözünüze hoş gelecek parçalar, taze çiçekler koyun.  Bulunduğunuz ortamı içinizden geldiğince güzelleştirin.
  • Kıyafetlerinize renkli zarif aksesuarlar ekleyin.
  • Canlı ve daha önce hiç gitmediğiniz renkleri yaşamınıza alın. Feminen enerji renkleri sever.
  • Bir çiçeği alın ve onun güzelliğine bakın, her santimetrekaresini inceleyin. Bu harika bir pratiktir.
  • Ağaçları, yapraklarını, bahçeleri, denizi, gökyüzünü, bulutları, sokak hayvanlarını bilinçli bir şekilde fark ederek yürümeye çalışın. Gerçekten bakın. Görün. Çoğunlukla zihinde olduğunuzda bu büyüleyici güzellikleri kaçırdığınızı hatırlatın kendinize.
  • Sandıkta sakladığınız özel bulduğunuz ev eşyalarınızı çıkarın ve kullanın. Güzel olanı başkaları için saklamayın, önce kendiniz için kullanın.

‘Ve sevin. Kusurlu gözlerinizin sevmediklerini sevin. Sevgiyi pratik edin.’ 

 

Meryem Ana’ya sormuşlar;

‘Nasıl bu kadar güzel olabiliyorsun, bu güzelliğini kalabalıklara açıklayacak kelime bulamıyoruz.’ diye..

O, gülümsemiş ve şöyle cevap vermiş:

‘Güzelim çünkü seviyorum..’

 

 

Öyleyse güzellik ve sevgi ile,

Bilge İnal ©

 

 

*Kadınlara özel, dönüşümsel bir çalışma olan Dişi Bilgeliğe Yolcuk çalışmasının yeni tarihlerine buradan ulaşabilirsiniz. 

 

 

Leave a comment