Dişilin yeraltı yolculuğu; Kurtlarla Koşan Kadınlarla üç öykü bir arada

Kurtlarla Koşan Kadınlar Atölye Combo

Online İnziva

Üç Öykü Bir Arada

Clarissa Pinkola Estes’in ‘Vahşi Kadın’ arketipini anlatmak ve dişil benlik sembolikleri üzerinden kaleme aldığı ‘Kurtlarla Koşan Kadınlar’ kitabının kadınlara ışık tutan masalları, hiç şüphesiz dişil psişeyi anlamamızı kolaylaştırıp, benliğimizin derinliklerinde haberdar dahi olmadığımız kilitleri açıyor.

Kitabın içinde yer alan öykülerin içinde sundukları arketipsel dili anlamlandırdıkça, psişik haritalarını birbiri ile bütünleşik bulduğum ve dişil benliğe dönüş yolunu aydınlattığını ve güçlendirdiğini düşündüğüm 3 öykü var.

Bunlar; 

  • Elsiz Kız
  • Mavisakal
  • İskelet Kadın 

Elsiz Kız masalı, bir kadının yaşam boyu yolculuğunda içindeki kız çocuğuna ışık tutup onu yetişkin ve olgun bir kadın olarak erginlenme geçişine doğru hazırlarken, Mavisakal öyküsü ise başta, köklerini kendi benliğimizde arayacağımız ancak dış dünyada ilişki kurduğumuz ruhumuzun en naif yanlarını çalan, kandıran, soyan, aldatan, manipüle eden ‘yok edici’lerimizi tanımamıza ve onlara Dur! diyebilmemiz için bizleri güçlendiren bir öykü olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak İskelet Kadın da, ‘öteki’ ile olan ilişkilenmemizin kaçınılmaz döngülerini ve dönemeçlerini tanımamız, geçmemiz ve en nihayetinde ‘Kutsal Birleşme’ için derin bir içe bakış olanağı sunuyor. 

Elsiz Kız ve İskelet Kadın online atölyelerinden sonra Mavisakal öyküsünü de ekleyerek, bu 3 öyküyü tek bir atölye kapsamında birbirleri ile ilintiler kurarak okuyacağız.

Benimle öykülerin sembolik dilini çözerken ve yaşamınıza birer harita gibi sererken; tüm okumalarımız boyunca size bedensel ve ruhsal alanda kapsayıcı bir destek sunacak kendi alanlarında uzman Funda Yüksekdağ ‘somatik ve sinir sistemi uygulamaları‘ ile ve 7tohum Devran’da ‘şamanik uygulamalar ve davulu’ ile eşlik edecek. 

Her 3 haftalık okumanın sonunda bir haftalık dinlenme ve sindirme aranız olacak.

Öyküler, sunduğu ana temalar dahilinde içe bakışınız için size anahtar soruları verirken dişil benliğinize biraz daha yakınlaşmanızı ve nerelerde uzaklaşmış olduğunuzu size gösterecek. 

12 (9+3) hafta boyunca öykülerin rehberliğinde birlikte yol alacak, sizinle aynı dili konuşan kadınlarla birlikte güvenli bir alanda, yolculuğunuzda kapalı kapılarınızın ardını kendinizi daha güvende ve kapsanmış hissederek araştırabileceksiniz. 

Tüm programlarım; içsel yolculuğunu yapan kadınlara alan tutmak, bilincinde kör ve kapalı kalmış alanlarını araştırmalarına olanak vermek ve yol haritalarını oluşturmalarına destek olmak amacı ile hizmet eder. 

Kurtlarla Koşan Kadınlar atölyelerim bir içsel farkındalık ve içe dönüş programıdır, bir terapi programı değildir.

Bu online atölye yoğun bir içsel yolculuk çalışmasıdır. 

Atölyede amacımız okumanın ötesine geçip öyküleri yaşam hikayenizin içinde bedenselleştirmek.

Dişil masallar, bakmadığınız köşeleri araştırmanıza, sormadığınız soruları sormanıza ve gerçeklerinizi bulmanıza yardımcı olur.

Atölye Süreci Nasıl İşleyecek?

Bir açılış çemberinde bir araya geleceğiz. Ardından, oturumlar boyunca kendi güvenli ve rahat alanınızda bölümler halinde öykülerin dilini açarak birlikte ilerlemeye başlayacağız. 

Hafta içini dinlenerek, öykünün içerdeki yansımalarını dinleyerek ve kendi süreçlerinizde demlenerek geçireceksiniz. 

Öykülerin psişik haritasını kendi yaşamınıza serecek, paylaşımlarınızla bunları benliğinizde ve yaşamınızda nasıl bulduğunuzu irdeleyeceğiz. 

Öykülerin içinde temel yapıtaşlarını oluşturan ana hikayeyi ve arketipleri bölümler halinde, anlamlarını keşfederek işleyeceğiz.

Atölye boyunca sizi ruhen ve bedenen kuvvetlendiren somatik ve şamanik uygulamalar ile destekleneceksiniz;

Somatik Deneyimleme Uygulayıcısı, Beden Terapisti Funda Yüksekdağ’ın beden ve sinir sistemi uygulamaları ile bedeninize topraklanacaksınız.

Şamanik Rehber 7tohum Devran’ın seremoni ve davul eşliği ile ruhsal benliğinizle derinden iletişim kuracaksınız.

Öykülerin içinde benimle ilerlerken yapacağınız keşifleri dönüştürme olanağı bulacak, Funda ve Devran’ın eşsiz katkısı ile hem bedeninize hem ruhunuza topraklanacaksınız.

Kadınların yaratıcı dişil benliklerini besleyen ve aynı dili konuştuğunuz diğer kadınlara erişebileceğiniz bir alan olan Elsizler Kızlar Topluluğu’na katılmış olacaksınız.  

Elsiz Kızlar Ekibi

Benimle birlikte öykülerin temel yapıtaşlarını oluşturan ana hikayeyi ve arketipleri keşfedip öykünün psişik haritasını kendiniz için açarken; Funda ve Devran’ın uzman uygulamalarının yanı sıra onları özel yapan bir unsur daha var, o da Elsiz Kız masalının psişik haritasını kendi yaşamlarına sermede derin bir anlayış ve kavrayış kazanmış olmaları.

Sizlere bu kavrayış ve anlayış ile alan açacak Elsiz Kızlar ekibini daha yakından tanımak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Biz ormanda sizlerin yolculuğuna eşlik etmek ve tanışmak için sabırsızlıkla bekliyoruz.

Atölye Kimler İçin?

Atölye, Kurtlarla Koşan Kadınlar kitabından bağımsız olarak kendini burada hisseden ve çağrısını duyan her kadına açık.

Kitabı okuma şartı aramıyorum.

Atölyenin kapıları, kendi içsel yolculuğuna çıkmış, dişil benliğine daha yaklaşmak isteyen, bir kadın olarak yaşamında güçlenmenin ve büyümenin sorumluluğunu almaya hazır her yaştan kadına açık.

Yaşamın yansımalarında gölgelerini görmekten çekinmeyen tüm kadınlara açık. 

Kurtlarla Koşan Kadınlar kitabını defalarca okumuş olsanız da eğer çağrı hissediyorsanız atölye kapıları size de açık.

Kitabı hiç okumamış olabilirsiniz, masallarını hiç duymamış olabilirsiniz, yine de içinizde çağrı varsa bunu takip edin ve gelin yerinizi alın.  

Katılım kararınıza içgüdüleriniz eşlik etsin. 

Atölye Kayıt ve Bilgi : elsizkizatolye@gmail.com 

Atölyeye Katılım Detayları

Atölye programı, 3 öykünün birbirini tamamlayarak bütünleşik bir yapıya hizmet edeceği için 9 hafta boyunca tüm öykülere katılım göstermeniz gerekiyor.

Atölyeye öykü seçerek başından, aradan veya sonundan girmek mümkün değil bunun da nedeni; ilk öykü ile birlikte inşa edeceğimiz güvenli alanın içinden son öykünün teslimine kadar birlikte hareket edeceğiz.

Diğer Detaylar

Tarihler: 8 Ağustos 2022 – 17 Ekim 2022

12 Hafta (9+3 Hafta), Her Pazartesi

Oturum Saatleri: 19.00-21.30 (TR saati)

Buluşma Platformu: Zoom

Öyküler: Elsiz Kız, Mavisakal, İskelet Kadın

Ücretlendirme ve Kayıt

Atölye Katılım Ücreti: 3000 TL (Bölerek ödeme mümkündür. Ödeme planları için lütfen bizimle iletişime geçin.)

Ön Kayıt Bedeli: 750 TL

*Atölye ücretlerine KDV dahildir. 

*Kayıtlar ön ödeme ile kesinleşecektir. 

*Kayıtlar kontenjan dolana kadar devam eder. 

*31 Temmuz 2022 tarihine kadar yapılan kayıt iptalinde yapılan ödemenin %50'si iade edilir. 1 Ağustos tarihi itibari ile iade yapılmaz. 

*Atölye devam ederken ayrılma veya iptal kararı katılımcının tam ücret ödeme taahhüdünü değiştirmez. Bu karar katılımcının kendi sorumluluğundadır. 

*Atölyeye katılım tek pakettir. Öykü seçerek giriş imkanı yoktur. 

*Eksik öykülerini tamamlamak için öykü seçimi sadece Elsiz Kızlar Topluluğu'nun eski atölye katılımcılarına açıktır. 

Atölye Kayıt ve Bilgi : elsizkizatolye@gmail.com 

“Orada kalmaya devam edemezsin, edemeyiz. Korktuğunu biliyorum, tüm acılarına rağmen orada olmaya alıştığını biliyorum ama lütfen bu yola çık. Bu yol, seni kendi kalbine götürecek ve yaralarına merhemler bulacaksın. İlk evvela kendin için çık bu yola.”

— Özge (İskelet Kadın)

“Kız kardeşliğin gücünü hatırlatan bir çalışma oldu her şeyden önce. Online da olsak, sanki bir çemberde yan yana dizilmiş gibi güçlüydü etkisi..Herkesin samimiyetiyle orada olması da ayrı bir güç ve sinerji oluşturdu.”

— Yasemin (Elsiz Kız)

“İlk kez online bir inzivaya katılacaktım ve nasıl olacak bilmiyorken muhteşem bir eşiğin önünde buldum kendimi. Bu eşik erginlenmenin, büyümenin eşiğiydi. Bu eşikten sevgili Bilge’nin rehberliğiyle girebildim. Elsiz Kız masalında açılan her arketiple Bilge’nin haftalık gönderdiği içerik ve çalışmalarla üzerimi bir kabuk gibi kaplayan bana ait zannedip yıllarca tutunduğum inançlarımı fark ettim ki benim için devrim niteliğindeydi. Canım güzelim ellerimi nerelerde feda ettiğimi gördüm. 

— Mehtap (Elsiz Kız)