IMG_20200303_142959_390

Dişi Bilgelik® Kadın Dönüşüm Programlarının Yaratıcı Eğitmeni, Somatik Deneyimleme Uygulayıcısı, Profesyonel Koç

“Merhaba,

Ben Bilge; kadınların kayıp ruh parçalarını bulmalarına ve onları yeniden bütünlüklerine katmalarına alan açmak, aradıkları dönüşümün gerçekleşmesi için gerekli ruh (terapotik) araçlarını sağlamak, ruhlarında yeniden şarkı söyleyebilmeleri, yaratıcı ellerini kullanabilmeleri için onlara destek olmak benim var oluş sebebim. Bu ziyaret ettiğiniz sayfam, 2014 yılında feminen bilince rehberlik etmesi niyetiyle açmış olduğum ve içinde zaman içinde yazdığım hem içsel, hem zamanın ruhuna hitaben, hem de bazen bilgi içeren yazılarımı okuyabileceğiniz blog’um.

Kısaca tanışalım isterseniz..

2013 yılından beri dişi bilgeliğin rehberliğinde kadınlara güvenli, samimi, bilinçlendirici, güçlendirici, iyileştirici ve dönüştürücü dişi alanlar sunarak içsel ve ilahi kaynakları ile yakından temas etmelerine aracı oluyorum. Dişi yolun armağanlarına ve Dharma’ma uyanışım manevi öğretmenim ve mentorum Sevgili Sukhvinder Sircar’ın bir dizi sinsile ile hayatıma girmesi ile başladı. 

İç gücünü ve gerçek sesini arayan, içindeki küçük kızı kaybolduğu kuyudan kurtarıp sarmak isteyen ve kendisi ile bu yolla daha derinden tanışmak, bedeni ile gerçek bir bağ kurmak isteyen, ruh armağanlarını arayan her yaştan ve her kesimden kadınla derin ve süreç odaklı çalışıyorum.

Tüm bunları onlara, rahim/beden hafızalarında unuttukları dişil bilgeliklerini hatırlatarak gerçekleştiren bir yol gösterici ve bir anlamda biricik yollara somatik deneyimleme temelli çalışmalarla katkı ve destek sağlayan bir koç ve eğitmenim.

Erginlenme (kişinin bireyleşme olgunlaşma süreci) yoluna girmiş her kadının yanında onunla yürüyebilecek, gerektiğinde omzuna dayanıp sessizliğin içinde gözyaşlarını silebilecek yumuşak ve fakat güçlü bir kuvvete ihtiyaç duyar. Bu bazen ben olurum, bazen de Dişi Bilgelik alanlarımda aynı ormanda buluşan kadınlar birbiri için olur.’

 ‘İçsel güç, öz değer, hislerle derinden temas, sınırlar, yaratıcı benlik, öz güven’ benim odaklandığım, bir kadının erginlik sürecinde önemsediğim alanlar. 

2013’de büyüğüm Sukhvinder Sircar ile kesişen yolum ile derinleşen kadın odaklı çalışmalarımın yanı sıra, 2016 yılında Kurtlarla Koşan Kadınlar kitabının yazarı Dr. Clarissa Pincola Estes’in kendisi ile Elsiz Kız masalını çalışma imkanı buldum. Ardından yaptığım çalışmalarda kadını kendi benliği ile daha derinden temas etmesini sağlayan, Peter Levin’in kurucusu olduğu Somatic Experiencing Trauma Institute’un Somatik  Deneyimleme (bedensel kapsayıcılık) programının lisanslı uygulayıcılık sertifika programını bitirdim. 

Tüm bunların zaman içinde biriktirdiğim içgörülerimle birleştiği yerde, dişi bilgeliğin uyanışına hizmet ediyorum. Diyelim sizinle birebir tanışamadık, çalışamadık, yazılarım ve Sesim Seninle Her Yerde podcast’lerim kayıp ruh parçalarınıza giden yolu gösteren ormandaki iz sürücüleriniz. 

FH2A9547

Dişi bilgelik ile derin kadın benliğini tanımak ve dişi bilgeliğin besleyici, dönüşümsel alanında kendi bütünlüğüne yürümeye hazır olanlarınız bilin ki, ben de sizlere doğru yürüyorum.”

Bir gün tanışmak ve birbirimizi yeniden hatırlamak dileğiyle..

 

239e09c9-d5d7-436f-a1a7-a5dfb9620258

Bilge İnal’ın kadınlara özel sunduğu Dişi Bilgelik kapsamındaki program ve inzivalardan düzenli ve öncelikli olarak haberdar olmak istiyorsanız www.bilgeinal.com adresine e-posta adresiniz ile kayıt olabilirsiniz.

 

 

 

7 thoughts on “Hakkımda

  1. yazını okudum, bir kız kardeşim etiketlemiş… sonra sitene girdim, okudum… sonra dedim ki varlığına şükürler olsun bilge… seni belki de hiç görmedim bu hayatta ama bir yerlerden tanıdığıma adım gibi eminim… sağlıcakla kal. sevgilerimle… hayat nehrinden serin sular aksın canım benim…

Leave a comment