Image by Imurg

Evet küçüğüm;

Sen akranlarından hep farklıydın fakat kabul edilmek uğruna sana has, sadece sana özgü yanlarını sakladın.

Saklamak zorunda kaldın.

Senin için farklılık sevilmemek, sevilmek ise kabul edilmek demekti. Ve kabul edilmek hayatta kalmaktı. Susmak yaşamını sürdürebilmek demekti.

İçinde bulunduğun aile, toplum, kültür, coğrafya farklı olanları kabul etmiyordu, içinde bulunduğun sistem farklılığı dışlayarak, aşağılayarak, küçümseyerek, azaltarak, alay ederek cezalandırıyor, farklı olanları bir nevi ruhsal ve duygusal sürgüne gönderiyodu.

Sürgün ölümdü.

Sürgün senin yaşındakiler için dayanılması güç, hayati bir ölümdü. Sen de hayatta kalmak için sakladın; kimliğini, bireyselliğini, özgünlüğünü..

Fakat yine de öldün.

Senin farklılığını görebilecek, koruyabilecek ebeveynlerin, öğretmenlerin, büyüklerin, abilerin, ablaların olmadı çünkü onlar da ‘kabul edilmek için’ farklılıklarını feda edenlerdendi. Böylesi güvenliydi, sosyal olarak hayatta kalmak için bu gerekliydi.

Dışlanmak, reddedilmek, kabul görmemek ölüm ile kodluydu DNA’nda.

Aynı olmak, benzer olmak güvenliydi. Sessiz kalmak, susmak, kendinin öz çekirdeğini saklamak hayatta kalmak ile kodluydu DNA’nda.

Seni ‘benzer’likten ayıran her şeyini saklamak güvenliydi. Sakladıkça unuttun, gerçeğini unuttun, diyeceklerini unuttun, çekirdeğini unuttun.

Sürgündeydin artık döndün.

Küçüğüm, şimdi iyi dinle..

Benzerliğin güvenliği, aldatmacanın başladığı yer. Kabul görmek için hiçbir şey yapmak ve dahası kendinden hiçbir yanını feda etmek zorunda değilsin.

Bu değişmeyeceksin, yontulmayacaksın demek değil.

Daha çok kabul görmek için değil, sen kendin için değişmelisin.

Hayır küçüğüm bu kez ölmeyeceksin.

Korkma. Bu kez ölmeyeceksin.

Bu kez yaşamak için edinilmiş benzerliklerini, sahte ellerini ölüme vereceksin. Bu kez yaşamak için gerçek ellerini geri alacaksın.

Burası radikal dönüşümün yeri.
Burası özürsüzce sen olabilmek.
Burası takma ellerle değil, gerçek ellerle dünyaya kendini dikeceğin yer.

Bilge İnal ©️2022

Yazılarımın Tüm Hakları Saklıdır.

2 thoughts on “Küçüğüm..Burası Radikal Dönüşümün Yeri..

  1. Gözyaşlarımın yanına, doğru yolda ve kendi adımlarımla yürüdüğümü, ellerimin yeniden çıkışını seyredek, yüreğimin heyecanla çarpmasına kahkahamı ekliyorum… yine ve yeniden teşekkürler Bilge

Leave a comment